POSNI BUREK SA SIROM Od gotovih kora, za doručak koji se pamti
Hrskavih kora i sočnog nadeva, sve što vam treba za savršeno jutro.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 350 g posnog sira
- 250 ml kisele vode
- 125 ml ulja
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i so. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, ukrstite ih i pustite da krajevi vire preko pleha. Poprskajte mešavinom ulja i vode, s tim da, promešate tečnost posle svakog prskanja kore jer se ulje odvaja od vode. Zgužvajte 3 kore pa stavite jednu preko druge. Poprskajte mešavinom pa stavite posni sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Kad ostanu poslednje 3 kore, prvu od njih, nagužvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali posni sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite preko kore krajeve koji vire pa ih poprskajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok burek ne dobije zlatnu boju. Burek secite i služite vruć. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post
Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.
POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Pravi obrok za sve gurmane, zaboravićete da nema meso
Fenomenalan i sočan, a posan, za sve prilike.
POSNI BUREK Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta
Danas kreće Božićni post koji će trajati do 07. januara 2024.godine. Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak. Ukus je savršen, hrskav i sočan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)