BRZI POSNI KOLAČ Pravi se sa pudingom, topi se u ustima, a savršen za nenajavljene goste

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Ovaj sočni kolač pravi se brzo i lako, a pritom je posan.

posni kolač sa pudingom
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g posnog keksa
  • 1l sojinog mleka
  • 5 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 125 g margarina
  • 200 ml biljne slatke pavlake 
  • 50 g šećera u prahu
  • 700-800 g jagoda 
  • malo sojinog mleka za umakanje keksa
  • biljni šlag za dekoraciju


Priprema:
Razmutite puding sa šećerom i malo sojinog mleka, a ostatak ostavite da provri. Kad provri, zakuvajte razmućeni puding. Ulupajte omekšali margarin sa šećerom u prahu. Margarinu dodajte ohlađen puding. Ulupajte biljnu slatku pavlaku pa i nju dodajte kremu i sve umutite.
Na dno posude 30 x 20 cm poslažite red posnog keksa namočenog u sojino mleko. Preko stavite malo više od pola krema, pa naseckajte jagode, opet malo više od pola mere. Preko opet stavite ostatak fila, polako kašikom pomalo vadite i rasporedite preko jagoda, pa polako kašikom razvucite. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading