POSNE ŠTRUDLE SA ČOKOLADOM I DŽEMOM Prave se lako, a pomeraju granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Slasne štrudle nestaće sa stola odmah.

štrudla
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 5 dl mlake vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 2,5 dl ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
  • 1,100 g brašna

Za punjenje:

  • džem od šljiva
  • 100 g čokolade

Za premazivanje:

  • 1 kašika vode
  • 1 kašika ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na 2 dela. Kad nadođe testo podelite ga na 4 dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažie džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading