POSNE ŠTRUDLE SA ČOKOLADOM I DŽEMOM Prave se lako, a pomeraju granice dobrog ukusa
Slasne štrudle nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za testo:
- 5 dl mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 2,5 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1,100 g brašna
Za punjenje:
- džem od šljiva
- 100 g čokolade
Za premazivanje:
- 1 kašika vode
- 1 kašika ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na 2 dela. Kad nadođe testo podelite ga na 4 dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažie džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)