BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g kajmaka
- 300 g sitnog sira
- 1 šolja mleka
- 4 jajeta
- soli
- ulje za podmazivanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite sa kajmakom i sirom. Onda dodajte mleko i so. U nauljenu tepsiju stavite 3 kore prethodno poprskane uljem, koje vire sa sa ivica tepsije. Jednu koru odvojite sa strane za kraj, a ostale cepajte na 2 do 3 dela pa ih umačite u pripremljenu smesu. Ređajte tako u tepsiju dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte krajevima i korom koju ste odvojili sa strane. Premažite sa dosta ulja. Pecite burek sa kajmakom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Služite vrućeg uz šolju jogurta ili kiselo mleko. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)