BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g kajmaka
  • 300 g sitnog sira
  • 1 šolja mleka
  • 4 jajeta
  • soli 
  • ulje za podmazivanje

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite sa kajmakom i sirom. Onda dodajte mleko i so. U nauljenu tepsiju stavite 3 kore prethodno poprskane uljem, koje vire sa sa ivica tepsije.  Jednu koru odvojite sa strane za kraj, a ostale cepajte na 2 do 3 dela pa ih umačite u pripremljenu smesu. Ređajte tako u tepsiju dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte krajevima i korom koju ste odvojili sa strane. Premažite sa dosta ulja. Pecite burek sa kajmakom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Služite vrućeg uz šolju jogurta ili kiselo mleko. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading