BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g kajmaka
- 300 g sitnog sira
- 1 šolja mleka
- 4 jajeta
- soli
- ulje za podmazivanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite sa kajmakom i sirom. Onda dodajte mleko i so. U nauljenu tepsiju stavite 3 kore prethodno poprskane uljem, koje vire sa sa ivica tepsije. Jednu koru odvojite sa strane za kraj, a ostale cepajte na 2 do 3 dela pa ih umačite u pripremljenu smesu. Ređajte tako u tepsiju dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte krajevima i korom koju ste odvojili sa strane. Premažite sa dosta ulja. Pecite burek sa kajmakom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Služite vrućeg uz šolju jogurta ili kiselo mleko. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Gibanica, kupusnik, bundevara, sa jabukama, vranjanski propeć, birajmo samo one najukusnije
Slane i slatke, sa mesom, sirom ili voćem, raspametiće vas ukusom.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)