BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.

Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g kajmaka
- 300 g sitnog sira
- 1 šolja mleka
- 4 jajeta
- soli
- ulje za podmazivanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite sa kajmakom i sirom. Onda dodajte mleko i so. U nauljenu tepsiju stavite 3 kore prethodno poprskane uljem, koje vire sa sa ivica tepsije. Jednu koru odvojite sa strane za kraj, a ostale cepajte na 2 do 3 dela pa ih umačite u pripremljenu smesu. Ređajte tako u tepsiju dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte krajevima i korom koju ste odvojili sa strane. Premažite sa dosta ulja. Pecite burek sa kajmakom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Služite vrućeg uz šolju jogurta ili kiselo mleko. Prijatno!
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.

SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.

SOČNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Još ukusniji od onog kupovnog, a savršen za dane posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

NEODOLJIVI BUREK SA JABUKAMA I CIMETOM Kombinacija ukusa kojoj nije moguće odoleti
Sočan i drugačiji, zamirisaće cela kuća.

MIRIN KOLAČ SA BOROVNICAMA Sve se pomeša i peče, a nećete moći da prestanete da jedete
Napravi se lako, a pojede brzo.

ŠAM KOCKE SA ŠLJIVAMA Podsećaju na šampitu, a tope se u ustima, oduševiće i one izbirljive
Mirisan i sočan kolač, za pravo uživanje.

UŽIČKA MUĆKALICA Stari recept kafanskog kuvara za jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Služite toplo, uz lepinju ili pogaču.

PITICE SA PATLIDŽANOM Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE PRŽENICE Biće mekane i sočne i neće upiti višak ulja
Korisni trikovi za savršen ukus.
Komentari (0)