OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

Cvekla
Možda vas zanima:

NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.

OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.

OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.

NA OVAJ JEDNOSTAVAN NAČIN OFARBAJTE JAJA U INTENZIVNO ŽUTU Potpuno je prirodan
Ako ofarbate jaja kurkumom dobićete prelepu jako žutu nijansu, a nema hemije ni veštačkih boja.
Potrebno vam je 3 cveke, 4 šolje vode i kašika belog sirćeta. U šerpu sipajte vodu, zagrejte pa dodajte očišćenu, rendanu cveklu. Ostavite da provri, pa dodajte sirće i poklopite. Kuvajte tako pola sata, pa izvadite cveklu rešetkastom kašikom. U tu tečnost potopite kuvana jaja i ostavite dok ne dobiju željenu boju, najmanje 5 minuta, a najviše 24 sata, zavisno od toga da li želite svetloroze ili crvena jaja. Optimalno je da odstoje oko pola sata. Izvadite i poređajte na karton za jaja, da se prosuše.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)