PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Potrebno je
- 200 g palente
- 3/4 kašičice soli
- 25 g maslaca
- 50 g krem sira
- 500 ml vode
- jogurt
Priprema:
Stavite vodu da provri. Onda polovinu vode odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac.
Kada se maslac otopi, sipajte palentu i promešajte, kako se ne bi napravile grudvice, te kuvajte dok ne omekša. Dodajte i vodu ako je potrebno. Na kraju, dodajte i krem sir i dobro promešajte. Prelijte sa jogurtom ili sipajte šolju jogurta sa strane, još je ukusnije.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKA PALENTA SA MERAMA NA ŠOLJE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Kremasta i zasitna, bićete oduševljeni.
BAKINA CICVARA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Kalorična i jaka, bićete siti satima
Savršena za doručak uz šolju kiselog mleka.
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)