PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Potrebno je
- 200 g palente
- 3/4 kašičice soli
- 25 g maslaca
- 50 g krem sira
- 500 ml vode
- jogurt
Priprema:
Stavite vodu da provri. Onda polovinu vode odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac.
Kada se maslac otopi, sipajte palentu i promešajte, kako se ne bi napravile grudvice, te kuvajte dok ne omekša. Dodajte i vodu ako je potrebno. Na kraju, dodajte i krem sir i dobro promešajte. Prelijte sa jogurtom ili sipajte šolju jogurta sa strane, još je ukusnije.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKA PALENTA SA MERAMA NA ŠOLJE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Kremasta i zasitna, bićete oduševljeni.
BAKINA CICVARA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Kalorična i jaka, bićete siti satima
Savršena za doručak uz šolju kiselog mleka.
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)