KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.

karađorđeva šnicla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih šnicli 
  • 250 g trapista
  • 5 jajeta
  • 4 dl ulja
  • 200 g šunke sa šampinjonima
  • 150 g prezli

Priprema

Šnicle istanjite tučkom. Svaku šniclu začinite pa na nju ređajte parče šunke i list kačkavalja. Šniclu uvijte kao sarmu pa je povežite čačkalicom da se ne raspadne. Zasebno umutite jaja. Šnicle umačite u umućena jaja, pa valjajte u prezle. Sa obe strane, pržite u dubokom ulju. Služite toplo. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading