KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 250 g trapista
- 5 jajeta
- 4 dl ulja
- 200 g šunke sa šampinjonima
- 150 g prezli
Priprema
Šnicle istanjite tučkom. Svaku šniclu začinite pa na nju ređajte parče šunke i list kačkavalja. Šniclu uvijte kao sarmu pa je povežite čačkalicom da se ne raspadne. Zasebno umutite jaja. Šnicle umačite u umućena jaja, pa valjajte u prezle. Sa obe strane, pržite u dubokom ulju. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Ista kao ona kafanska, svaki zalogaj miluje nepca
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara, biće mekana i slasna
Gurmanski užitak u svakom zalogaju.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Srpski klasik po originalnom kafanskom receptu, prste da poližete
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)