URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.

palačinke
Shutterstock

1. Pripremite testo

Prosejte brašno, a jaja i mleko neka budu sobne temperature. Žumance i belance odvojeno umutite. U testo za palačinke obavezno dodajte prstohvat soli, da budu ukusnije. Dodajte i malo ulja, da se ne bi lepile za tiganj. Znaćete da je testo dobro umućeno po malim mehurićima na njegovoj površini.

2. Odredite pravu gustinu testa

Napravite testo gustine tečne pavlake, ni suviše retko ni suviše gusto.

3. Кoliko testa da sipate i na koji način

Pravilo je da za tiganj srednje veličine (prečnika dna od 20 cm) sipate jednu standardnu kutlaču testa. Možete da sipate u sredinu posude ili sa jedne od podignutih strana, kako vam više odgovara, ali vodite računa da bude ravnomerno raspoređeno.

4. Кoji tiganj da izaberete

Najbolje je da izaberete tiganj od livenog gvožđa, dugo ostaje topao, a ravnomerno se zagreva.

5. Okrenite palačinke samo jednom 

Dovoljno je da palačinke okrenete samo jednom, kad puknu mehurići. Ako preterate sa okretanjem, možete da dovedete do toga da se palačinke polome.

 

Komentari (0)

Loading