AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Potrebno je
- 1 kg kiselog mleka
- 1 l hladne voda
- 5-10 g soli
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte kiselo mleko, vodu i so. Preručite smesu u blender, pa blendajte dok se ne pojavi pena. Služite ajran odmah ili stavite u frižider da se prohladi. Pre upotrebe, promešajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
BOZA Nekada je bila po svim poslastičarama, sad ovo piće retko ko pravi
Jeftino tursko piće nekada je bilo jako popularno, najbolje napravite i podsetite se zašto.
AJRAN Starinski tradicionalni napitak
Ajran se pravi od samo tri sastojka. Osvežava i može da se pije i leti i zimi. Sastojke verovatno već imate u domaćinstu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)