CICVARA Savršen doručak koji dugo drži sitim, a uspeće i početnicima
Ukusan i zdrav obrok vratiće vas u dane detinjstva.
![cicvara](/data/images/2024-05-22/88419_cicvara_f.jpg?timestamp=1716328800)
Potrebno je
- 300-400 g sira ili kajmaka
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
- 1 kašičica soli
Priprema:
Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite cicvaru uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
![cicvara](/data/images/2023-12-05/69878_cicvara-internet-hitovi-smanjena-1536238775_f.jpg)
CICVARA Generacije su odrasle na ovom jelu, a sada ga se retko ko seti
Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.
![cicvara](/data/images/2023-12-05/69878_cicvara-internet-hitovi-smanjena-1536238775_f.jpg)
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
![piletina sa breskvama](/data/images/2024-06-14/90786_piletina-sa-breskvama_f.jpg)
SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.
![štrudla sa borovnicama](/data/images/2024-06-14/90775_strudla-sa-borovnicama_f.jpg)
ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
![saher torta](/data/images/2024-06-14/90767_saher-torta_f.jpg)
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
![pilav](/data/images/2024-06-14/90770_baka-varin-pilav_f.jpg)
TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
![puding palačinke](/data/images/2024-06-11/90422_shutterstock-1076244446_f.jpg)
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
Komentari (0)