CICVARA Savršen doručak koji dugo drži sitim, a uspeće i početnicima

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ukusan i zdrav obrok vratiće vas u dane detinjstva.

cicvara
Shutterstock

Potrebno je

  • 300-400 g sira ili kajmaka
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
  • 1 kašičica soli

Priprema:
Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite cicvaru uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

piletina sa breskvama

SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

19:00

16 jun, 2024

Sezonski recepti

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading