OVO SU JELE NAŠE DEKE I BAKE Cicvara je odličan doručak jer je kalorična i daje snagu
Recept za cicvaru se razlikuje u zavisnosti od kraja Srbije, ali je pravilo da se pravi isključivo sa kukuruznim brašnom, a ne sa palentom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršena večera ili doručak
Napravite kremastu palentu i uživajte.

ODLIČNO ZASITI, A JEFTINA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Brzo jelo koje može da bude doručak ili večera.

PRAVI DOMAĆINSKI DORUČAK Palenta sa čvarcima i kiselim mlekom
Brzo jelo koje će vas lepo zasititi.

DOMAĆA PALENTA Jednostavni doručak za jutra koja se pamte
Služite uz šolju jogurta.
500 g sira
200 ml mleka
200 ml vode
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika masti
2 kašike kajmaka
1 kašičica soli
Priprema:
Vodu, mleko i mast staviti da provri. Dodati izmrvljen sir, posoliti po potrebi. U kipuću tečnost polako sipati kukuruzno brašno, neprestano mešajući. Kuvati desetak minuta na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Na kraju dodati odozgo kajmak i poslužiti vruće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)