OVO SU JELE NAŠE DEKE I BAKE Cicvara je odličan doručak jer je kalorična i daje snagu

Trpeza/ V.V.

11:00

Bakina vanglica 0

Recept za cicvaru se razlikuje u zavisnosti od kraja Srbije, ali je pravilo da se pravi isključivo sa kukuruznim brašnom, a ne sa palentom.

palenta sa sirom
Shutterstock

Sastojci:

500 g sira

200 ml mleka

200 ml vode

8 kašika kukuruznog brašna

1 kašika masti

2 kašike kajmaka

1 kašičica soli

Priprema:

Vodu, mleko i mast staviti da provri. Dodati izmrvljen sir, posoliti po potrebi. U kipuću tečnost polako sipati kukuruzno brašno, neprestano mešajući. Kuvati desetak minuta na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Na kraju dodati odozgo kajmak i poslužiti vruće.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading