SALATA OD TUNJEVINE I PASULJA Brzinska a preukusna užina kad nemate vremena, prste da poližete
Slasna a posna, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 3 konzerve od po 170 g tunjevine
- 400 g crvenog pasulja iz konzerve
- 1 limun
- maslinovo ulje
- so
- crni biber
- peršun
- 1 ½ glavica crvenog luka
Priprema:
Ocedite pasulj, pa crveni luk sitno iseckajte. U posudu stavite oceđeni pasulj, pa dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna i maslinovo ulje. Začinite. Promešajte salatu dobro pa je dekorišite crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
LOGANOVA SALATA OD KRASTAVCA OBORILA MREŽE Milioni razloga da je napravite i otkrijete zašto je toliko posebna
Viralna salata sa Tik toka koju je napravio influenser Logan za kratko vreme oduševila je milione korisnika.
MIMOZA SALATA Hladno predjelo kao stvoreno za svečanu i slavsku trpezu, po receptu bez premca
Sočna salata oboriće s nogu i one izbirljive.
URNEBES SALATA ZA PRAVE GURMANE Aromatična i začinjena, daće šmek svakom jelu
Ako volite jake i začinjene ukuse, urnebes salatu ćete obožavati.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)