MONTE KRISTO SENDVIČI Krenuće vam voda na usta, slasni, hrskavi i aromatični

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Dočekajte goste spremni i zajedno uživate u ovom neodoljivom jelu.

monte kristo sendviči
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 većih kriški tost hleba
  • 4 šnita šunke ili pršute 
  • 12 kašika izrendane gaude- oko 80 g
  • 6 kašičica majoneza

Za pohovanje

  • 2 jajeta 
  • 5 kašičica mleka
  • prstohvat solu
  • 2 kašike putera 

Priprema sendviča

Izrendajte sitno gauda sir. Odsecite koricu sa 3 kriške tost hleba, tako će se sendvič bolje sjediniti s jajima. i Svaku krišku premažite sa po 1 kašičicom majoneza. Preko majoneza rasporedite po 2 kašike izrendanog sira. Na dve kriške preko sira staviti po 1 šnit šunke, a treću krišku hleba ostaviti po strani Jednu krišku hleba sa šunkom prebacite preko druge kriške, tako da šunka ostane na gornjoj strani. Preko šunke pritisnite rukom, ili nekom kuhinjskom daščicom da bi se slojevi stanjili i bolje prionuli izmedju sebe. Zatim, obe priljubljene kriške hleba sastavite s trećom kriškom koju smo ostavili po strani. Ponovo sve tri kriške lagano pritisnite dlanom ili daščicom. Postupak ponovite sa drugim sendvičem.

Pohovanje sendviča

Umutite viljuškom jaja, mleko i prstohvat soli, u plitkoj činiji. Uključite ringlu da se greje na umerenoj vatri. Stavite puter u tiganju da se otopi i umereno zagreje. Možete da pržite svaki sendvič posebno sa po 1 kašikom putera, ili u većem tiganju da pržite oba sendviča zajedno. Sendvič  umočite u umućena jaja s mlekom i okrećite ga tako da svaka stranica bude obložena jajima. Nemojte da natapate predugo da se sendvič ne bi raskvasio. Sendvič stavite u tiganj sa zagrejanim puterom i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. U toku prženja okretaćite sendvič  ga da bi se ravnomerno ispržio. Nemojte da pržite na visokoj temperaturi, da nam sendvič ne bi pregoreo. Izvadite i stavite sendvič na upijajuću hartiju. Zatim ga presecite po dijagonali. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading