POSNA SALATA OD PASULJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Savršena salata za dane posta.
Potrebno je
- 500 g pasulja
- 5 suvih ljutih paprika
- 2 čena belog luka
- 30 ml ulja
- 2 kašike sirćeta
Priprema
Noć pre pripreme potopite pasulj u vodu i tako ostavite. Sutradan procedite i dolijte novu vodu. Kuvajte pasulje sve dok ne omekša. Potpopite suve paprike u vodu 10 do 15 minuta, pa ih procedite. Onda ih isecite po želji. Pasulj stavite u blender pa ga dobro izblendajte. Dodajte paprike, beli luk, sirće i ulje. Posolite po želji. Opet dobro izblendajte. Mažite salatu na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu. Prijatno!
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)