AKO VOLITE KLASIČNU MUSAKU OVU PASTIRSKU ĆETE OBOŽAVATI Sočan i aromatičan savršeni spoj ukusa
Fenomenalna musaka sa graškom za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 300 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
- 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krompir ogulite i isecite na tanke kriške. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni i beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatno. Dodajte grašak i paradajz sos, začinite solju i biberom i kuvajte još 10 minuta. U vatrostalnoj posudi složite sloj krompira, zatim sloj mesa sa graškom i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Umutite jaja sa mlekom i prelijte preko musake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 45 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne porumeni. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
RUM KUGLICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači koje niko ne odbija, a gotovi očas posla
Slatke i aromatične, bude sva čula.
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
Komentari (0)