AKO VOLITE KLASIČNU MUSAKU OVU PASTIRSKU ĆETE OBOŽAVATI Sočan i aromatičan savršeni spoj ukusa

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna musaka sa graškom za prave gurmane.

pastirska musaka
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
  • 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml paradajz sosa
  • 200 ml mleka
  • 3 jaja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Krompir ogulite i isecite na tanke kriške. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni i beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatno. Dodajte grašak i paradajz sos, začinite solju i biberom i kuvajte još 10 minuta. U vatrostalnoj posudi složite sloj krompira, zatim sloj mesa sa graškom i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Umutite jaja sa mlekom i prelijte preko musake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 45 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne porumeni. Poslužite toplo.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading