JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim.

posna musaka
Shutterstock

Napomena: Od navedene količine dobije se musaka za 6-7 ljudi.

Potrebno je

  • 400 g brašna
  • 3 velike tikvice
  • 3 šargarepe
  • 3 paprike
  • 3 paradajza
  • 1 praziluk 
  • 1 mali crni luk
  • 3 velika čena belog luka
  • 1 krompir
  • 2 kašike mlevene začinske paprike
  • suvi biljni začin
  • so
  • celer
  • bosiljak
  • peršun

Priprema

Tikvice oljuštite, isecite na manje komade pa posolite. U drugoj posudi oljuštite i isecite na manje komade, šargarepu, papriku, paradajz, praziluk, crni luk i beli luk, i krompir. Tikvice malo iscedite pa uvaljajte u brašno sa mlevenom začinskom paprikom, pa pržite sa obe strane u tiganju. Zatim ih ređajte u pleh. Onda propržite ostalo povrće, pa dodajte suvi biljni začin, so, celer, bosiljak i peršun. Proprženo povrće zajedno sa uljem iz tiganja, dodajte tikvicama u plehu. Sve dobro promešajte. Dodajte malo vode pa preko stavite alu foliju. Pecite musaku oko pola sata na 220 stepeni . Nakon toga, skinite alu foliju pa zapecite musaku još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno !

Možda vas zanima:

piletina sa breskvama

SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

19:00

16 jun, 2024

Sezonski recepti

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Komentari (0)

Loading