JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu
Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim.
Napomena: Od navedene količine dobije se musaka za 6-7 ljudi.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 3 velike tikvice
- 3 šargarepe
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 1 praziluk
- 1 mali crni luk
- 3 velika čena belog luka
- 1 krompir
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- suvi biljni začin
- so
- celer
- bosiljak
- peršun
Priprema
Tikvice oljuštite, isecite na manje komade pa posolite. U drugoj posudi oljuštite i isecite na manje komade, šargarepu, papriku, paradajz, praziluk, crni luk i beli luk, i krompir. Tikvice malo iscedite pa uvaljajte u brašno sa mlevenom začinskom paprikom, pa pržite sa obe strane u tiganju. Zatim ih ređajte u pleh. Onda propržite ostalo povrće, pa dodajte suvi biljni začin, so, celer, bosiljak i peršun. Proprženo povrće zajedno sa uljem iz tiganja, dodajte tikvicama u plehu. Sve dobro promešajte. Dodajte malo vode pa preko stavite alu foliju. Pecite musaku oko pola sata na 220 stepeni . Nakon toga, skinite alu foliju pa zapecite musaku još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno !
Možda vas zanima:
POSNA MUSAKA Rapsodija sa sojom koja osvaja na prvi zalogaj, raspametićete se koliko je ukusna
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, tako da nećete da osetite da vam nedostaje.
POSNA MUSAKA NA VODI Još bolja nego mrsna, raj za nepca
Napravite musaku posnu na vodi, sa pirinčom i sirom. Preukusna je, a držaće vas sitim dugo.
POSNA MUSAKA OD OSLIĆA Ovakvu još niste jeli, prste da poližete
Napravite musaku na drugačiji način. Od oslića. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.
JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu
Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim. Idealna za ručak za celu porodicu u vreme Velikog Božićnog posta.
SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.
ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
Komentari (0)