JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu
Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim.
![posna musaka](/data/images/2024-05-24/88637_shutterstock-221124946_f.jpg?timestamp=1716501600)
Napomena: Od navedene količine dobije se musaka za 6-7 ljudi.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 3 velike tikvice
- 3 šargarepe
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 1 praziluk
- 1 mali crni luk
- 3 velika čena belog luka
- 1 krompir
- 2 kašike mlevene začinske paprike
- suvi biljni začin
- so
- celer
- bosiljak
- peršun
Priprema
Tikvice oljuštite, isecite na manje komade pa posolite. U drugoj posudi oljuštite i isecite na manje komade, šargarepu, papriku, paradajz, praziluk, crni luk i beli luk, i krompir. Tikvice malo iscedite pa uvaljajte u brašno sa mlevenom začinskom paprikom, pa pržite sa obe strane u tiganju. Zatim ih ređajte u pleh. Onda propržite ostalo povrće, pa dodajte suvi biljni začin, so, celer, bosiljak i peršun. Proprženo povrće zajedno sa uljem iz tiganja, dodajte tikvicama u plehu. Sve dobro promešajte. Dodajte malo vode pa preko stavite alu foliju. Pecite musaku oko pola sata na 220 stepeni . Nakon toga, skinite alu foliju pa zapecite musaku još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno !
Možda vas zanima:
![musaka sa sojom](/data/images/2024-01-31/75593_shutterstock-590230472_f.jpg)
POSNA MUSAKA Rapsodija sa sojom koja osvaja na prvi zalogaj, raspametićete se koliko je ukusna
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, tako da nećete da osetite da vam nedostaje.
![posna musaka na vodi](/data/images/2023-12-01/69525_shutterstock-617309630_f.jpg)
POSNA MUSAKA NA VODI Još bolja nego mrsna, raj za nepca
Napravite musaku posnu na vodi, sa pirinčom i sirom. Preukusna je, a držaće vas sitim dugo.
![musaka od oslića](/data/images/2023-11-29/69278_od-oslica-stock-photo-white-fish-casserole-cauliflower-potato-with-cheese-sour-cream-and-onion-smanjena-2133161857_f.jpg)
POSNA MUSAKA OD OSLIĆA Ovakvu još niste jeli, prste da poližete
Napravite musaku na drugačiji način. Od oslića. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.
![musaka od tikvica](/data/images/2023-11-29/69296_shutterstock-475933585_f.jpg)
JELICINA POSNA MUSAKA OD TIKVICA Po starom maminom receptu
Napravite posnu musaku od tikvica. Preukusna je a držaće vas dugo sitim. Idealna za ručak za celu porodicu u vreme Velikog Božićnog posta.
![pasticio](/data/images/2024-06-25/92018_pasticio_f.jpg)
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
![kolač sa limunom i makom](/data/images/2024-06-25/92008_shutterstock-2463728577_f.jpg)
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
![posna torta lenja žena](/data/images/2024-03-13/80477_shutterstock-455234002_f.jpg)
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
![suzenje očiju](/data/images/2024-06-25/91992_shutterstock-2180163827_f.jpg)
AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
![krem čorba od pečuraka](/data/images/2024-06-25/91985_shutterstock-711040105_f.jpg)
KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca
Okrepiće vam organizam u trenu, a sočna i ukusna.
Komentari (0)