POSNA KROMPIRUŠA BOLJE OD MRSNE Slasna harmonija ukusa sa bogatim filom i hrskavim korama
Služite za večeru ili doručak uz prilog po želji. Bon appetit!
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1-1,5 kg krompira
- 2 vece glavice luka
- soli po ukusu
- biber po ukusu
- kisela voda malo
- ulje po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izrendani krompir i seckan crni luk, pa dobro propržite na ulju. Dodajte rendani krompir i pržite na jakoj vatri. Mešajte sve vreme, da povrće fino omekša, pa začinite. Odvojite svaku koru, pa ih poprskajte uljem i preklopite u trougao. Rasporedite fil duž donjeg dela. Uvijte u oblik rolne. Umotajte u krug, pa ređajte jednu rolnu do druge. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ređajte krompiruše, da se preklapaju na krajevima. Premažite mešavinom kisele vode i ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)