KROMPIRUŠA SA KOBASICOM Slana pita od gotovih kora koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ukusan obrok ili meze.
Sastojci:
12 kora za pitu
500 g krompira
200 g kobasica
200 g sira
100 ml pavlake
2 jaja
Preliv:
1 jaje
150 ml mleka
Priprema:
Skuvajte krompir. Oljuštite ga i naseckajte na kockice. Dodajte izmrvljeni sir, kobasicu naseckanu na kockice, jaje i pavlaku. Dodajte začine i promešajte. Raširite kore po radnoj površini. Namažite fil, sipajte malo ulja i umotajte u rolat po 2 kore. Lagano izgužvajte rolat i stavite u nauljeni pleh. Isto uradite sa ostalim korama. Umutite jaje sa mlekom i prelijte pitu. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA SA PEČURKAMA Starinska posna pita je super doručak na brzinu
Jednostavno se pravi, od gotovih kora, a lepa je i sutradan.
POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)