KROMPIRUŠA SA KOBASICOM Slana pita od gotovih kora koja se brzo pravi, a još brže pojede!

Vesna Vukadinović

18:00

Sezonski recepti 0

Ukusan obrok ili meze.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

12 kora za pitu

500 g krompira

200 g kobasica

200 g sira

100 ml pavlake

2 jaja

Preliv:

1 jaje

150 ml mleka

Priprema:

Skuvajte krompir. Oljuštite ga i naseckajte na kockice. Dodajte izmrvljeni sir, kobasicu naseckanu na kockice, jaje i pavlaku. Dodajte začine i promešajte. Raširite kore po radnoj površini. Namažite fil, sipajte malo ulja i umotajte u rolat po 2 kore. Lagano izgužvajte rolat i stavite u nauljeni pleh. Isto uradite sa ostalim korama. Umutite jaje sa mlekom i prelijte pitu. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading