PROJA SA KISELOM VODOM Još ukusnija i sočnija, a idealna za dane posta
Pravi se brzo i lako, a preukusna je, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g projinog belog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1 dl ulja
- 2-2.5 dl kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i suvi kvasac. Onda sipajte ulje pa kiselu vodu, i dobro promešajte kašikom ili varjačom. Treba da dobijete gustu smesu. Ostavite tako 15 minuta. U pleh obložen pek papirom preručite smesu. Isecite na kocke. Pecite oko 50 do 60 minuta, u remi zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz šolju jogurta ili prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Brzo, jednostavno, predivno
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PROJA SA SIROM Uspeva svima, a savršena za doručak ili večeru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo uživanje.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)