PROJA SA KISELOM VODOM Još ukusnija i sočnija, a idealna za dane posta
Pravi se brzo i lako, a preukusna je, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g projinog belog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1 dl ulja
- 2-2.5 dl kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i suvi kvasac. Onda sipajte ulje pa kiselu vodu, i dobro promešajte kašikom ili varjačom. Treba da dobijete gustu smesu. Ostavite tako 15 minuta. U pleh obložen pek papirom preručite smesu. Isecite na kocke. Pecite oko 50 do 60 minuta, u remi zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz šolju jogurta ili prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Sočno jelo na kome su odrasle generacije, a uspeva svima
Posna i slasna, samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
DOMAĆA PROJA OD KUKURUZNOG BRAŠNA Gotova za pola sata, a ista kao ona bakina
Sočna i zasitna, a uspeva i potpunim početnicima.
PROJA SA MERAMA NA KAŠIKE Zaboravljeni recept iz stare sveske po kome uspeva i početnicima
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)