LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašičice origana
- 400 g rikota sira
- 600 ml paradajz-sosa
- 200 g parmezana
- 1 jaje
- 2 kašike peršuna
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite patlidžane pa ih isecite na duže kriške. Posolite pa ostavite da puste vodu 20 minuta. Pokupite ubrusom ostatak vode s njih. Dinstajte na ulju crni i beli luk, origano, so i biber. Onda dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte. Pomešajte jaje, rikotu, parmezan i peršun. Začinite. Sipajte tanski sloj sosa iz mesa, pa naređajte patrlidžan, mešavinu sa rikotom, pa ponavljajte tako do vrha tepsije. Pospite što više kačkavalja preko lazanja. Folijom pokrijte. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve
Slasne i drugačije, a posne.
LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)