LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

LAZANJE PO RECEPTU VODITELJKE LEE KIŠ Sočnije i slasnije od onih klasičnih, prste da poližete
Voditeljka Lea Kiš jedno je od omiljenih lica s malih ekrana, a svoju njenu karijeru prati zavidan uspeh bez skandala. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazao je i recept za sočne lazanje, koje posebno vole njen suprug Momčilo i ćerka Mia. Pripremite i uverite se zašto su toliko ukusne, sigurni smo da se nećete pokajati.

LAZANJE SA PILETINOM I PEČURKAMA Slasne i drugačije, a držaće vas dugo sitim
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.

AKO ŽELITE DA LAZANJE BUDU AUTENTIČNE URADITE OVO Jednu grešku većina pravi, a potpuno menja ukus
Primenite savete profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom jelu.
- 2 patlidžana
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašičice origana
- 400 g rikota sira
- 600 ml paradajz-sosa
- 200 g parmezana
- 1 jaje
- 2 kašike peršuna
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite patlidžane pa ih isecite na duže kriške. Posolite pa ostavite da puste vodu 20 minuta. Pokupite ubrusom ostatak vode s njih. Dinstajte na ulju crni i beli luk, origano, so i biber. Onda dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte. Pomešajte jaje, rikotu, parmezan i peršun. Začinite. Sipajte tanski sloj sosa iz mesa, pa naređajte patrlidžan, mešavinu sa rikotom, pa ponavljajte tako do vrha tepsije. Pospite što više kačkavalja preko lazanja. Folijom pokrijte. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)