LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašičice origana
- 400 g rikota sira
- 600 ml paradajz-sosa
- 200 g parmezana
- 1 jaje
- 2 kašike peršuna
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite patlidžane pa ih isecite na duže kriške. Posolite pa ostavite da puste vodu 20 minuta. Pokupite ubrusom ostatak vode s njih. Dinstajte na ulju crni i beli luk, origano, so i biber. Onda dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte. Pomešajte jaje, rikotu, parmezan i peršun. Začinite. Sipajte tanski sloj sosa iz mesa, pa naređajte patrlidžan, mešavinu sa rikotom, pa ponavljajte tako do vrha tepsije. Pospite što više kačkavalja preko lazanja. Folijom pokrijte. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve
Slasne i drugačije, a posne.
LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)