LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.

lazanja od patlidžana
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 patlidžana
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašičice origana
  • 400 g rikota sira
  • 600 ml paradajz-sosa
  • 200 g parmezana
  • 1 jaje
  • 2 kašike peršuna
  • so, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite patlidžane pa ih isecite na duže kriške. Posolite pa ostavite da puste vodu 20 minuta. Pokupite ubrusom ostatak vode s njih.  Dinstajte na ulju crni i beli luk, origano, so i biber.  Onda dodajte mleveno meso i paradajz, pa promešajte.  Pomešajte jaje, rikotu, parmezan i peršun. Začinite. Sipajte tanski sloj sosa iz mesa, pa naređajte patrlidžan, mešavinu sa rikotom, pa ponavljajte tako do vrha tepsije.  Pospite što više kačkavalja preko lazanja. Folijom pokrijte. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading