DOMAĆA MAST Treba vam samo 2 sastojka, a daje šmek svakom jelu, zaboravićete na margarin
Domaća pileća mast dodaće na ukusu vašem jelu, a priprema je tako jednostavna.
Potrebno je
- 250 g pileće masti i kožice
- 1 crni luk
Priprema
Iseckajte sitno pileću kožicu pa je pomešajte sa mašću. Stavite u šerpu i nalijte vode da ogrezne. Kuvajte dok ne krene da vri, pa smanjite i kuvajte oko sat vremena, dok ne ispari sva voda. Dodajte seckan crni luk i ostavite na šporetu još nekih 15 minuta, dovoljno je da omekša. Procedite dobijenu mast. Dodajte jelima ili samostalno mažite na hleb. Posolite po želji. Prijatno!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)