SAVRŠENA KAKAO GLAZURA ZA POSLASTICE I DESERTE Sa njom je svaki slatkiš čarolija, a svima uspeva
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ulepšaće svaku poslasticu.
Potrebno je
- 3 jajeta srednje veličine
- 150 g šećera
- 30 g gorkog kakao praha
- 250 g putera sa više od 80% masti
- 1 kašičica arome ruma
- prstohvat soli
Priprema
Veliku šerpu sa vodom stavite na vatru. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. U tu šerpu ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Šerpu sa mešavinom jaja stavite u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Mešajte još 8 minuta, dok smesa ne postane kremasta. Kad krene da vri, ugasite vatru pa sklonite šerpu sa kremom od jaja na rešetku, da se hladi. Dodajte prosejani kakao prah, pa dobro promešajte. Ostavite malo tako, pa dodajte aromu ruma. Zasebno, umutite puter da bude kremast. Zatim ga ubacite u prohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Glazuru stavite u frižider da se prohladi bar pola sata.
NAJBOLJA JELA ZA PETROVSKI POST Od potaža do oslića i papule, biramo samo ono najukusnije
Potaž od oraha i celera, posne bolonjeze, papula ili hrskavi oslić, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
AROMATIČNA I PIKANTNA PAŠTETA OD PASULJA SE POJEDE U SLAST Po receptu pevačice Zorice Marković
Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70-ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.
6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA PEČENJE TORTE Biće kao iz poslastičarnice, a svaki recept će uspeti
Jednostavni i primenljivi trikovi uspeće svima. a poslastica će oboriti s nogu sve koji je budu probali.
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
Komentari (0)