SAVRŠENA KAKAO GLAZURA ZA POSLASTICE I DESERTE Sa njom je svaki slatkiš čarolija, a svima uspeva

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ulepšaće svaku poslasticu.

kakao glazura
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jajeta srednje veličine
  • 150 g šećera
  • 30 g gorkog kakao praha
  • 250 g putera sa više od 80% masti
  • 1 kašičica arome ruma
  • prstohvat soli

Priprema

Veliku šerpu sa vodom stavite na vatru. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. U tu šerpu ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Šerpu sa mešavinom jaja stavite u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Mešajte još 8 minuta, dok smesa ne postane kremasta. Kad krene da vri, ugasite vatru pa sklonite šerpu sa kremom od jaja na rešetku, da se hladi. Dodajte prosejani kakao prah, pa dobro promešajte. Ostavite malo tako, pa dodajte aromu ruma. Zasebno, umutite puter da bude kremast. Zatim ga ubacite u prohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Glazuru stavite u frižider da se prohladi bar pola sata. 

Komentari (0)

Loading