SAVRŠENA KAKAO GLAZURA ZA POSLASTICE I DESERTE Sa njom je svaki slatkiš čarolija, a svima uspeva
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ulepšaće svaku poslasticu.
Potrebno je
- 3 jajeta srednje veličine
- 150 g šećera
- 30 g gorkog kakao praha
- 250 g putera sa više od 80% masti
- 1 kašičica arome ruma
- prstohvat soli
Priprema
Veliku šerpu sa vodom stavite na vatru. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. U tu šerpu ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Šerpu sa mešavinom jaja stavite u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Mešajte još 8 minuta, dok smesa ne postane kremasta. Kad krene da vri, ugasite vatru pa sklonite šerpu sa kremom od jaja na rešetku, da se hladi. Dodajte prosejani kakao prah, pa dobro promešajte. Ostavite malo tako, pa dodajte aromu ruma. Zasebno, umutite puter da bude kremast. Zatim ga ubacite u prohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Glazuru stavite u frižider da se prohladi bar pola sata.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)