KADA TREBA MENJATI DASKE ZA SEČENJE Ovo je siguran pokazatelj da je vreme da je bacite
Daske za sečenje vremenom dobijaju ogrebotine zbog kojih treba da se bace, i nabave nove.
Ako pravilno dezinfikujete plastičnu dasku za sečenje, upotreba je sasvim bezbedna.
Ali, vremenom, zbog korišćenja, na njoj se javljaju ogrebotine ili useci koji se teško čiste. To je leglo bakterija i buđi, koje preko daske mogu da se prošire na hranu.
Čim vidite da se plastična daska za sečenje ne čisti lako, ili da i dalje ostaju tamne i prljave fleke, vreme je da je bacite.
Bolje je da izaberete plastične daske umesto drvenih. jer nisu porozne. Preporuka je i da, za još bolju higijenu imate odvojene daske za sečenje za različite grupe namirnica.
NAJBOLJA JELA ZA PETROVSKI POST Od potaža do oslića i papule, biramo samo ono najukusnije
Potaž od oraha i celera, posne bolonjeze, papula ili hrskavi oslić, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
AROMATIČNA I PIKANTNA PAŠTETA OD PASULJA SE POJEDE U SLAST Po receptu pevačice Zorice Marković
Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70-ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.
6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA PEČENJE TORTE Biće kao iz poslastičarnice, a svaki recept će uspeti
Jednostavni i primenljivi trikovi uspeće svima. a poslastica će oboriti s nogu sve koji je budu probali.
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
Komentari (0)