NAJBOLJE I NAJBRŽE KOKICE IZ ŠERPE Trikovi koji provereno rade, biće hrskave i slasne

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Saveti za najukusnije kokice koje možete da napravite za lepo veče sa prijateljima.

kokice
Shutterstock

Šerpa sa debelim dnom

Nemojte da koristite posuđe sa tanjim dnom, temperatura neće da bude ravnomerno raspoređena. Deo kokica će da bude zagoreo, a deo neiskokan.

Pržite na srednjoj temperaturi

Na visokoj temperaturi kokuruz kokičar može lako da zagori, zato bolje koristite srednju temperaturu.

Dva zrna 

Ubacite dva iskokana zrna kukuruza, pa ako se ravnomerno iskokaju, sklonite šerpu sa ringle, dodajte ostatak zrnaca i sačekajte minut pre vraćanja na vatru. Ovim trikom ćete da postignete ravnomerno kokanje.

Otklapanje šerpe

Otklapanjem šerpe sprečićete uparavanje iskokanih zrna i dobićete optimalnu hrskavost.

Komentari (0)

Loading