PITA SA SPANAĆEM NA VODI Sa hrskavim nadevom i sočnim korama, pravićete i kada mrsite
Sočna i slasna, prste da poližete.
Potrebno je
- pakovanje kora za pitu
- šolja pirinča
- pakovanje pečurki
- 6 smrznutih briketa od spanaća ili svež spanać
- ljuta papričica (po izboru)
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Brikete ili svež spanać dodajte u vodu i kuvajte 5 minuta. Sipajte dve šolje vode i šolju pirinča pa kuvajte 15 minuta. Posolite i pobiberite pečurke, pa ih ispecite. Iseckajte ih i dodajte u kuvani pirinač. Ako volite ljuto, začinite ljutom papričicom. Koru poprskajte vodom, pa preko drugu koru i fil. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu sa spanaćem u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, sve dok ne porumeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOPAONIČKA PITA Slasna rapsodija sa borovnicama za pravo uživanje, ovakvu do sada niste jeli
Klasik na drugačiji način.
PITA SA KISELIM MLEKOM Klasik na drugačiji način, a borovnice joj daju poseban šmek
Sočna i drugačija pita, prste da poližete.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
DUNAVSKI TALASI Starinski desert na kome su odrasle generacije, ukusa koji se pamti
Klasik sa višnjama i čokoladom oduševiće i one izbirljive.
MUSAKA OD SPANAĆA Aromatični specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
AKO DODATE SO PRERANO U TESTENINU BIĆE GNJECAVA Profesionalni kuvar otkrio pravo vreme
Nije svejedno kada ćete da dodate so u testeninu, od toga zavisi da li će pasta da bude ukusna ili gnjecava.
DOMAĆI KOKOS KREM Najjeftinija verzija preukusnog deserta koji se topi u ustima
Ako volite kokos, ovaj krem ćete obožavati.
Komentari (0)