POSLASTIČARSKI KREM OD VANILE Kremast i neodoljiv-svaki desert će uz njega biti savršen
Svaka poslastica će uz njega da uspe, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 50 g mekog brašna
- 2 čepa ekstrakta vanile
- 5 kom žumanaca
- 60 g putera
- 130 g kristal šećera
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, vanilinim ekstraktom, brašnom i polovinom mleka. Ostatak mleka zagrejte u šerpi, pa kad provri sklonite i dodajte hladno mleko i jaja. Kuvajte na pari uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim sklonite sa vatre i dodajte puter. Mutite sve dok se ne otopi. Možete krem da ga koristite vruć ili ostavite u frižideru 48 sati.
RECEPT LEPE LUKIĆ ZA ČORBU OD POVRĆA ZALUDEO DOMAĆICE Greje dušu i telo
Iako je napunila 85 godina, energiji pevačice Lepe Lukić mogu da pozavide i mnogo mlađe koleginice, dok su njene pesme postale hitovi bez kojih ne prolazi nijedno veselje. I sama je jednom prilikom izjavila da vodi računa o ishrani i jede uglavnom jela na kašiku. - Ne volim jaku hranu, volim da je kod mene sve prirodno. Slobodno mogu reći da volim samo jela na kašiku. Roštilj ne uzimam u usta. Nije sad da ja nikada ne jedem meso, pojedem ga i to se desi, ali nisam veliki ljubitelj. Volim suve, domaće kolače, a što se tiče torti, nisam veliki ljubitelj. Uglavnom ne jedem puno slatko i ne prejedam se u svakom smislu te reči - rekla je pevačica. Baš takva je i ova domaća čorba, lagana i jednostavna, a puna vitamina koju ona obožava.
POSNA PITA SA SPANAĆEM OD GOTOVIH KORA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zamiriše cela kuća dok se peče.
PATLIDŽAN IZ RERNE SAVRŠEN ZA DIJETU Lagan i aromatičan, savršen za večeru
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
RIŽOTO SA PEČURKAMA ZA VIKEND Eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršen za dane Božićnog posta, a preukusan.
NAJBOLJI RECEPT ZA PLESKAVICE KAO IZ KAFANE Zbog jednog sastojka će biti sočne
Samo dodajte lepinju i prilog po želji.
Komentari (0)