POSLASTIČARSKI KREM OD VANILE Kremast i neodoljiv-svaki desert će uz njega biti savršen
Svaka poslastica će uz njega da uspe, pravićete stalno.
![krem od vanile](/data/images/2024-07-04/92906_shutterstock-2048229167_f.jpg?timestamp=1720044000)
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 50 g mekog brašna
- 2 čepa ekstrakta vanile
- 5 kom žumanaca
- 60 g putera
- 130 g kristal šećera
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, vanilinim ekstraktom, brašnom i polovinom mleka. Ostatak mleka zagrejte u šerpi, pa kad provri sklonite i dodajte hladno mleko i jaja. Kuvajte na pari uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim sklonite sa vatre i dodajte puter. Mutite sve dok se ne otopi. Možete krem da ga koristite vruć ili ostavite u frižideru 48 sati.
![kolač sa višnjama](/data/images/2024-07-05/93073_verin-kolac_f.jpg)
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a popravlja dan u trenu
Neodoljivi desert pravi se brzo i lako, a smaže se u trenu.
![kore za tortu](/data/images/2024-07-08/93350_shutterstock-1715991604_f.jpg)
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEKU KORE Nije isto za patišpanj i lisnato testo, a evo i zašto
Ako želite da vaša poslastica ili desert bude savršena važno je da kora ispadne kako treba.
![ćufte u sosu](/data/images/2024-07-05/93072_cufte-u-sosu_f.jpg)
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
![kokos knedle](/data/images/2024-07-05/93064_shutterstock-1932862388_f.jpg)
RAFAELO KNEDLE BOLJE OD KLASIČNIH Desert idealan za vrele julske dane, koji se ne odbija
Klasik na drugačiji način, za one koji vole kokos.
![tart sa makom](/data/images/2024-07-08/93334_shutterstock-1788966464_f.jpg)
SAVETI ZA NAJBOLJI TART SA MAKOM Biće sočan i mekan kao duša, a svi će vam tražiti recept
Saveti iskusnih domaćica pomoćiće da napravite savršen tart sa makom.
Komentari (0)