POSLASTIČARSKI KREM OD VANILE Kremast i neodoljiv-svaki desert će uz njega biti savršen
Svaka poslastica će uz njega da uspe, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 50 g mekog brašna
- 2 čepa ekstrakta vanile
- 5 kom žumanaca
- 60 g putera
- 130 g kristal šećera
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, vanilinim ekstraktom, brašnom i polovinom mleka. Ostatak mleka zagrejte u šerpi, pa kad provri sklonite i dodajte hladno mleko i jaja. Kuvajte na pari uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim sklonite sa vatre i dodajte puter. Mutite sve dok se ne otopi. Možete krem da ga koristite vruć ili ostavite u frižideru 48 sati.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)