KREM OD URMI Sladak i preukusan, prste da poližete, a nema ni gram šećera
Zdrav i sladak krem koji mogu da konzumiraju i oni koji su na dijeti.
Potrebno je
Za krem:
- 250 g urmi očišćenih od koštica
- 100 g suvog grožđa
- 200 ml mlake vode
Priprema:
Sipajte vodu u manju šerpicu , pa dodajte urme i suvo frožđe. Nakon što proključa, kuvajte još 3 minuta, pa skinite sa vatre. Prohlađenu smesu stavite u blender pa blendajte, sve dok ne dobijete glatku, gustu smesu. Filujte palačinke, mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KREM ZA NAJBOLJE PALAČINKE Pravi se lako, a sladak i ukusan
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog desertu.
ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.
NAJBOLJI POSLASTIČARSKI KREM Provereno uspeva, a ukus je neverovatan, caka je u ovome
Savršeni krem sa kojim uspeva svaka poslastica, probajte i uverite se.
DOMAĆI LEŠNIK KREM Zdravi namaz koji pomera granice dobrog ukusa, a savršeno se slaže sa palačinkama
Možete da ga mažete samostalno na hleb, filujete palačinke ili dodate omiljenom slatkišu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)