OVSENI JOGURT Posan, ukusan i jeftin, pravićete stalno
Ako želite da pijete jogurt za vreme posta, možete sami da napravite od ovsenih pahuljica.
Potrebno je
- 190 g ovsenih pahuljica
- 1 l vode
- 1/2 limuna
- 1-2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema
Ovsene pahuljice stavite u posudu i nalijte vodu. Ostavite tako sat vremena. Zatim ih prebacite u blender i dobro izblendajte. Kroz gazu procedite pahuljice, pa dobijeno mleko sipajte u šerpu i kuvajte, uz neprestano mešanje. Kad se zgusne prespite u posudu pa dodajte sirće i limunov sok. Promešajte dobro. Prespite ovseni jogurt u sterilisanu teglu ili flašu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)