BRZI KOKOS KOLAČ SA MLEVENIM KEKSOM Posni slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, a raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 700 ml sojinog mleka
- 70 g šećera
- 4 kašike griza
- 150 g kokosa
- 125 g margarina
- 300 g posnog mlevenog keksa
Preliv:
- 120 ml biljne slatke pavlake
- 300 g bele posne čokolade
Dodatno
- jagode
Priprema:
U šerpi na tihoj vatri zagrejte sojino mleko, griz, šećer i kokos. Onda dodajte margarin i mešajte, dok se ne otopi. Dodajte posni mleveni keks, pa sve sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje izlijte smesu, pa dobro utisnite. Zasebno zagrejte biljnu slatku pavlaku do ključanja. Dodajte joj posnu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko kolača. Ostavite da se kolač prohladi nekoliko sati, a najbolje preko noći. Dekorišite jagodama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI KUGLOF SA SUVIM VOĆEM Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mirisan, a po ukusu mu nema ravnog.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)