BRZI KOKOS KOLAČ SA MLEVENIM KEKSOM Posni slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, a raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 700 ml sojinog mleka
- 70 g šećera
- 4 kašike griza
- 150 g kokosa
- 125 g margarina
- 300 g posnog mlevenog keksa
Preliv:
- 120 ml biljne slatke pavlake
- 300 g bele posne čokolade
Dodatno
- jagode
Priprema:
U šerpi na tihoj vatri zagrejte sojino mleko, griz, šećer i kokos. Onda dodajte margarin i mešajte, dok se ne otopi. Dodajte posni mleveni keks, pa sve sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje izlijte smesu, pa dobro utisnite. Zasebno zagrejte biljnu slatku pavlaku do ključanja. Dodajte joj posnu belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko kolača. Ostavite da se kolač prohladi nekoliko sati, a najbolje preko noći. Dekorišite jagodama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE TATLIJE SA ORASIMA Starinski desert koji liči na baklavu, a mnogo se lakše pravi
Ako volite baklavu, tatlije ćete da obožavate.
POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
POSNI TIRAMISU Ni malo ne zaostaje za onim klasičnim, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Budi sva čula, a uspeće i potpunim početnicima
Fenomenalan, lagan i izdašan desert koji je pritom posan.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)