BANANA HLEB SA KOKOSOM Letnja varijanta omiljenog deserta mekana kao duša

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti.

banana hleb sa kokosom
Shutterstock

Potrebno je

  • 125 g brašna
  • 70 g kokosa
  • 2 g (na vrh noža) soda bikarbone
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli
  • 115 g omekšalog margarina
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 3 manje banane
  • 100 g jogurta
  • 50 g seckanih oraha

za posipanje

  • orasi
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite suve sastojke. Zasebno, u drugoj posudi, umutite omekšali margarin sa šećerima, dodajte jaja i dobro umutite. Viljuškom izgnječite banane, pa ih dodajte smesi sa margarinom. Sipajte jogurt i dobro sjedinite. Pomešajte sa suvom smesom pa mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu smesu. Umešajte orahe i sve promešajte. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Poslažite odozgo nekoliko oraha i malo ih utisnite u testo. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je banana hleb gotov. Ostavite da se prohladi, secite na kriške i služite. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading