BANANA HLEB SA KOKOSOM Letnja varijanta omiljenog deserta mekana kao duša
Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 125 g brašna
- 70 g kokosa
- 2 g (na vrh noža) soda bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 115 g omekšalog margarina
- 50 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 3 manje banane
- 100 g jogurta
- 50 g seckanih oraha
za posipanje
- orasi
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite suve sastojke. Zasebno, u drugoj posudi, umutite omekšali margarin sa šećerima, dodajte jaja i dobro umutite. Viljuškom izgnječite banane, pa ih dodajte smesi sa margarinom. Sipajte jogurt i dobro sjedinite. Pomešajte sa suvom smesom pa mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu smesu. Umešajte orahe i sve promešajte. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Poslažite odozgo nekoliko oraha i malo ih utisnite u testo. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je banana hleb gotov. Ostavite da se prohladi, secite na kriške i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)