BANANA HLEB SA KOKOSOM Letnja varijanta omiljenog deserta mekana kao duša
Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 125 g brašna
- 70 g kokosa
- 2 g (na vrh noža) soda bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 115 g omekšalog margarina
- 50 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 3 manje banane
- 100 g jogurta
- 50 g seckanih oraha
za posipanje
- orasi
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite suve sastojke. Zasebno, u drugoj posudi, umutite omekšali margarin sa šećerima, dodajte jaja i dobro umutite. Viljuškom izgnječite banane, pa ih dodajte smesi sa margarinom. Sipajte jogurt i dobro sjedinite. Pomešajte sa suvom smesom pa mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu smesu. Umešajte orahe i sve promešajte. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Poslažite odozgo nekoliko oraha i malo ih utisnite u testo. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je banana hleb gotov. Ostavite da se prohladi, secite na kriške i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)