ČOKOLADNI BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Smaže se za tren oka, a uspeva i početnicima
Neodoljivi i drugačiji hleb, prste da poližete.
![čokoladni banana hleb](/data/images/2024-06-03/89583_cokoladni-banana-hleb_f.jpg?timestamp=1717365600)
Potrebno je
- 1 šolja integralnog brašna
- pola šolje kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice morske soli
- 1 i po šolja izgnječene banane (5 manjih banana)
- ¼ šolje istopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje kikiriki putera
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 veće jaje
- 1 šolja iseckane crne čokolade
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. U zasebnoj, velikoj posudi banane izgnječite viljuškom. Onda im dodajte otopljen puter i zajedno sjedinite. Sipajte braon šećer i jaja i dobro izmešajte smesu. Prvu, suvu smesu sipajte polako, u činiju sa tečnom, pa mešajte dok sve ne sjedinite. Polomite na delove 3/4 čokolade pa dodajte smesi. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom pa preko nje stavite preostalu čokoladu. Pecite 50-65 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Proveravajte pri kraju pečenja čačkalicom da li je pečen dovoljno. Pečeni čokoladni banana hleb izvadite iz rerne, pa ostavite 15 minuta da se prohladi. Služite uz prilog po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
![banana hleb](/data/images/2024-04-11/83870_banana-hleb_f.jpg)
BANANA HLEB Neodoljivog ukusa, i slatkiš i hleb i prilog, a budi sva čula
Možete da ga jedete za doručak ili užinu, kao desert ili samostalno. Savršeno se slaže sa kafom, probajte i uverite se sami.
![banana hleb](/data/images/2024-04-11/83870_banana-hleb_f.jpg)
SLANI BANANA HLEB Dodajte šolju jogurta ili kiselog mleka i uživajte u svakom zalogaju
Ako volite slatku varijantu banana hleba, ovu slanu ćete obožavati. Možete da jedete samostalno ii uz prilog po izboru.
![banana hleb](/data/images/2024-01-24/74921_shutterstock-2235929277_f.jpg)
PREUKUSAN BANANA HLEB IZ TIGANJA Bez šećera, a bićete oduševljeni ukusom
Priprema je laka a ukus neodoljiv, probajte i uverite se.
![čokoladni banana hleb](/data/images/2024-01-12/73640_shutterstock-2259771437_f.jpg)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI BANANA HLEB Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah
Ako volite banana hleb, ovaj ćete da obožavate, još je slađi.
![domaći puter](/data/images/2024-06-24/91880_shutterstock-2175740599_f.jpg)
DOMAĆI PUTER UKUSNIJI OD KUPOVNOG Treba vam samo 1 sastojak, a pravi se brzo i lako, ovakav do sada niste jeli
Bilo da ga samostalno mažete na hleb pa dodate prilog po želji, ili koristite za pripremu jela, bićete oduševljeni ukusom.
![njoke u paradajz sosu](/data/images/2024-06-24/91878_shutterstock-2079908065_f.jpg)
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
![prašak za pecivo](/data/images/2024-06-24/91877_shutterstock-1886792284_f.jpg)
AKO NEMATE PRAŠAK ZA PECIVO KORISTITE OVO 5 najboljih zamena, a razlike u ukusu nema
Ako želite da napravite kiflice ili omiljeno pecivo, a nemate prašak za pecivo, rešenje postoji. Donosimo vam 6 fenomenalnih zamena.
![bolonjeze sos](/data/images/2024-06-21/91639_bolonjeze-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)