ČOKOLADNI BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Smaže se za tren oka, a uspeva i početnicima
Neodoljivi i drugačiji hleb, prste da poližete.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI BANANA HLEB Komadići čokolade mu daju poseban šmek, otopićete se od slatkoće
Aromatični desert savršeno se slaže sa šoljicom kafe.

BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.

BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.

BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
- 1 šolja integralnog brašna
- pola šolje kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice morske soli
- 1 i po šolja izgnječene banane (5 manjih banana)
- ¼ šolje istopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje kikiriki putera
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 veće jaje
- 1 šolja iseckane crne čokolade
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. U zasebnoj, velikoj posudi banane izgnječite viljuškom. Onda im dodajte otopljen puter i zajedno sjedinite. Sipajte braon šećer i jaja i dobro izmešajte smesu. Prvu, suvu smesu sipajte polako, u činiju sa tečnom, pa mešajte dok sve ne sjedinite. Polomite na delove 3/4 čokolade pa dodajte smesi. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom pa preko nje stavite preostalu čokoladu. Pecite 50-65 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Proveravajte pri kraju pečenja čačkalicom da li je pečen dovoljno. Pečeni čokoladni banana hleb izvadite iz rerne, pa ostavite 15 minuta da se prohladi. Služite uz prilog po izboru. Prijatno!

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)