ČOKOLADNI BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Smaže se za tren oka, a uspeva i početnicima

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi i drugačiji hleb, prste da poližete.

čokoladni banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šolja integralnog brašna
  • pola šolje kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice morske soli
  • 1 i po šolja izgnječene banane (5 manjih banana)
  • ¼ šolje istopljenog kokosovog ulja
  • 1/4 šolje kikiriki putera
  • 3/4 šolje smeđeg šećera
  • 1 veće jaje 
  • 1 šolja iseckane crne čokolade 

Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. U zasebnoj, velikoj posudi banane izgnječite viljuškom. Onda im dodajte otopljen puter i zajedno sjedinite. Sipajte braon šećer i jaja i dobro izmešajte smesu. Prvu, suvu smesu sipajte polako, u činiju sa tečnom, pa mešajte dok sve ne sjedinite. Polomite na delove 3/4 čokolade pa dodajte smesi. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom pa preko nje stavite preostalu čokoladu. Pecite 50-65 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Proveravajte pri kraju pečenja čačkalicom da li je pečen dovoljno.  Pečeni čokoladni banana hleb izvadite iz rerne, pa ostavite 15 minuta da se prohladi. Služite uz prilog po izboru. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

bolonjeze sos

SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić

19:00

23 jun, 2024

Sezonski recepti

Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.

Komentari (0)

Loading