ČOKOLADNI BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Smaže se za tren oka, a uspeva i početnicima
Neodoljivi i drugačiji hleb, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 šolja integralnog brašna
- pola šolje kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice morske soli
- 1 i po šolja izgnječene banane (5 manjih banana)
- ¼ šolje istopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje kikiriki putera
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 veće jaje
- 1 šolja iseckane crne čokolade
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. U zasebnoj, velikoj posudi banane izgnječite viljuškom. Onda im dodajte otopljen puter i zajedno sjedinite. Sipajte braon šećer i jaja i dobro izmešajte smesu. Prvu, suvu smesu sipajte polako, u činiju sa tečnom, pa mešajte dok sve ne sjedinite. Polomite na delove 3/4 čokolade pa dodajte smesi. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom pa preko nje stavite preostalu čokoladu. Pecite 50-65 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Proveravajte pri kraju pečenja čačkalicom da li je pečen dovoljno. Pečeni čokoladni banana hleb izvadite iz rerne, pa ostavite 15 minuta da se prohladi. Služite uz prilog po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI BANANA HLEB SUPER IDE UZ KAFU Uspeva svima, a nemoguće mu je odoleti
Mekan i sočan, za prave sladokusce.
NEODOLJIVI BANANA HLEB Desert koji osvaja svakim zalogajem, a super ide uz kafu
Mekan i ukusan, za prave sladokusce.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)