POSNA BAKLAVA SA MAKOM Rapsodija ukusa za one izbirljive, najbolje stavite odmah duplu meru
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa makom ćete obožavati, a pogodna je i za dane posta.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 300 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 1l vode
- sok od jednog limuna
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte litar vode pa dodajte šećere i limunov sok. Ostavite da proključa, pa kad provri pustite tako 5 minuta. Onda sklonite sa šporeta i pustite da se prohladi. U jednoj posudi sjedinite mak sa mlevenim keksom. U tepsiju obloženu pek papirom stavite prvu koru, poprskajte je uljem pa stavite drugu koru. Pospite smesu maka sa keksom, pa prekrijte korom. Ponavljajte postupak sve dok ne ostanu samo 2 kore. Jednu od te dve kore nanesite, poprskajte uljem i pospite šećerom. Onda stavite zadnju koru. Secite po želji. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)