POSNA BAKLAVA SA MAKOM Rapsodija ukusa za one izbirljive, najbolje stavite odmah duplu meru
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa makom ćete obožavati, a pogodna je i za dane posta.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 300 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 1l vode
- sok od jednog limuna
- ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte litar vode pa dodajte šećere i limunov sok. Ostavite da proključa, pa kad provri pustite tako 5 minuta. Onda sklonite sa šporeta i pustite da se prohladi. U jednoj posudi sjedinite mak sa mlevenim keksom. U tepsiju obloženu pek papirom stavite prvu koru, poprskajte je uljem pa stavite drugu koru. Pospite smesu maka sa keksom, pa prekrijte korom. Ponavljajte postupak sve dok ne ostanu samo 2 kore. Jednu od te dve kore nanesite, poprskajte uljem i pospite šećerom. Onda stavite zadnju koru. Secite po želji. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
Komentari (0)