ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva

Ivana Pavlović

19:30

Slatki kutak 0

Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.

rolovana baklava sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu 
  • 250 g mlevenih oraha
  • 150 g suvih šljiva
  • 2 jaja 
  • šoljica ulja
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 700 g šećera
  • 1 l vode
  • 100 g maslaca

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite maslac, pa pomešajte orahe sa praškom za pecivo. Izvadite koštice iz šljiva, pa ih iseckajte na male komade. Dodajte u orahe, jaja, ulje i šljive, pa sve dobro sjedinite. Na prvu koru stavite malo otopljenog putera, prelijte drugom, a na rub kore nanesite fil od oraha i šljiva. Urolajte u oblik rolata. Poređajte u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite baklavu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite preliv od šećera i vode, pa vruću baklavu prelijte sa hladnim prelivom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading