ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva
Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 250 g mlevenih oraha
- 150 g suvih šljiva
- 2 jaja
- šoljica ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 700 g šećera
- 1 l vode
- 100 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite maslac, pa pomešajte orahe sa praškom za pecivo. Izvadite koštice iz šljiva, pa ih iseckajte na male komade. Dodajte u orahe, jaja, ulje i šljive, pa sve dobro sjedinite. Na prvu koru stavite malo otopljenog putera, prelijte drugom, a na rub kore nanesite fil od oraha i šljiva. Urolajte u oblik rolata. Poređajte u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite baklavu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite preliv od šećera i vode, pa vruću baklavu prelijte sa hladnim prelivom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
BAKLAVA Najpoznatiji turski desert koji vole svi, po receptu bez premca
Klasik bez mane pogodan za sve svečane prilike, prste da poližete.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)