ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva
Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 250 g mlevenih oraha
- 150 g suvih šljiva
- 2 jaja
- šoljica ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 700 g šećera
- 1 l vode
- 100 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite maslac, pa pomešajte orahe sa praškom za pecivo. Izvadite koštice iz šljiva, pa ih iseckajte na male komade. Dodajte u orahe, jaja, ulje i šljive, pa sve dobro sjedinite. Na prvu koru stavite malo otopljenog putera, prelijte drugom, a na rub kore nanesite fil od oraha i šljiva. Urolajte u oblik rolata. Poređajte u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite baklavu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite preliv od šećera i vode, pa vruću baklavu prelijte sa hladnim prelivom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
BAKLAVA Najpoznatiji turski desert koji vole svi, po receptu bez premca
Klasik bez mane pogodan za sve svečane prilike, prste da poližete.
BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)