LESKOVAČKA MUĆKALICA Donosimo vam starinski recept za srpski specijalitet

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno i sočno jelo držaće vas dugo sitim.

leskovačka mućkalica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g paprike
  • 500 g paradajza
  • 2 crna luka
  • 500 g svinjskog mesa
  • so
  • biber
  • peršun

Priprema:

Na ringli ispecite papriku pa joj skinite kožicu. Onda ponovite postupak sa paradajzom. Prodinstajte crni luk u dubljoj šerpi, pa mu dodajte seckan paradajz i pečenu papriku. Začinite. Umešajte peršun. Ispržite meso pa ga dodajte u pripremljenu smesu, koja treba da bude kao ona za sataraš. Ostavite da se krčka, pa začinite. Prijatno! 

 

 

Komentari (0)

Loading