LESKOVAČKA MUĆKALICA Donosimo vam starinski recept za srpski specijalitet
Fenomenalno i sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 500 g paprike
- 500 g paradajza
- 2 crna luka
- 500 g svinjskog mesa
- so
- biber
- peršun
Priprema:
Na ringli ispecite papriku pa joj skinite kožicu. Onda ponovite postupak sa paradajzom. Prodinstajte crni luk u dubljoj šerpi, pa mu dodajte seckan paradajz i pečenu papriku. Začinite. Umešajte peršun. Ispržite meso pa ga dodajte u pripremljenu smesu, koja treba da bude kao ona za sataraš. Ostavite da se krčka, pa začinite. Prijatno!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)