ŠARENA I VEOMA UKUSNA Prolećna mućkalica budi najlepša osećanja u vama
Obilje povrća u tanjiru.
Prolećna mućkalica
Sastojci:
maslinovo ulje
4 mlada luka
1 keleraba
2 šargarepe
20 ml soka od jabuke
4 paškanata
2 jabuke
8 manjih kobasica
200 g hleba
1 jaje
1 kašika narendane limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mladi luk iseckajte i prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kad potpuno
omekša, sjedinite narendanu kelerabu, šargarepu i seckani paškanat i jabukov sok i začinite po ukusu. Nakon 15 minuta dodajte i seckane jabuke. Gotovo povrće sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Nakon
toga u povrće istisnite meso iz kobasica i dodajte seckani hleb, jaje, limunovu koru i začinite po potrebi.
Pecite pod folijom oko 45 minuta, zatim je skinite i dopecite još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
Pokažite svekrvi ko je gazdarica u kući PRAVA LESKOVAČKA MUĆKALICA prste ad iz'edeš od slasti
Mućkalica je jedno od popularnijih jela iz južne Srbije. Pravi se od raznih vrsta mesta a ako je od onog preostalog s roštilja, tu neće biti greške.
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)