ŠARENA I VEOMA UKUSNA Prolećna mućkalica budi najlepša osećanja u vama
Obilje povrća u tanjiru.
Prolećna mućkalica
Sastojci:
maslinovo ulje
4 mlada luka
1 keleraba
2 šargarepe
20 ml soka od jabuke
4 paškanata
2 jabuke
8 manjih kobasica
200 g hleba
1 jaje
1 kašika narendane limunove kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mladi luk iseckajte i prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kad potpuno
omekša, sjedinite narendanu kelerabu, šargarepu i seckani paškanat i jabukov sok i začinite po ukusu. Nakon 15 minuta dodajte i seckane jabuke. Gotovo povrće sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Nakon
toga u povrće istisnite meso iz kobasica i dodajte seckani hleb, jaje, limunovu koru i začinite po potrebi.
Pecite pod folijom oko 45 minuta, zatim je skinite i dopecite još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
Pokažite svekrvi ko je gazdarica u kući PRAVA LESKOVAČKA MUĆKALICA prste ad iz'edeš od slasti
Mućkalica je jedno od popularnijih jela iz južne Srbije. Pravi se od raznih vrsta mesta a ako je od onog preostalog s roštilja, tu neće biti greške.
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)