PUNJENE TIKVICE Klasik bez premca u receptu bez mane, za savršen dan
Sočne i preukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 4 srednje tikvice
- 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 g pirinča
- 1 paradajz
- so, biber, ulje
- 50 g sira
Priprema:
Tikvice presecite napola po dužini i izdubite sredinu. Na ulju propržite sitno seckan crni luk i beli luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte pirinač i iseckan paradajz, začinite solju i biberom. Napunite tikvice smesom, stavite u nauljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj pečenja pospite tikvice narendanim sirom i vratite u rernu dok se sir ne istopi.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE TIKVICE Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, a pravi su raj za nepca
Sočne i ukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE TIKVICE Sočne i aromatične, poćiće vam voda na usta
Konkretno jelo koje će vas dugo držati sitim.
PUNJENE TIKVICE Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete
Ukusne i dijetalne, ne morate da brojite kalorije.
PUNJENE TIKVICE Uživaćete u svakom sledećem zalogaju
Predstavljamo vam brz i lak način za pripremu punjenih tikvica. Idealan za one koji vode računa o ishrani.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO NE PIJETE DOVOLJNO VODE Može da bude ozbiljno, zato bolje napunite čašu
Svakodnevna hidratacija neophodna je za pravilno funkcionisanje celog organizma, a premali unos vode može da utiče na zdravlje.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
Komentari (0)