PUNJENE TIKVICE Klasik bez premca u receptu bez mane, za savršen dan

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočne i preukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 srednje tikvice
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 paradajz
  • so, biber, ulje
  • 50 g sira

Priprema:
Tikvice presecite napola po dužini i izdubite sredinu. Na ulju propržite sitno seckan crni luk i beli luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte pirinač i iseckan paradajz, začinite solju i biberom. Napunite tikvice smesom, stavite u nauljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj pečenja pospite tikvice narendanim sirom i vratite u rernu dok se sir ne istopi.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading