PUNJENE TIKVICE Klasik bez premca u receptu bez mane, za savršen dan

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočne i preukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 srednje tikvice
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 paradajz
  • so, biber, ulje
  • 50 g sira

Priprema:
Tikvice presecite napola po dužini i izdubite sredinu. Na ulju propržite sitno seckan crni luk i beli luk, dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte pirinač i iseckan paradajz, začinite solju i biberom. Napunite tikvice smesom, stavite u nauljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj pečenja pospite tikvice narendanim sirom i vratite u rernu dok se sir ne istopi.

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading