MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana
Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

MAFINI OD BUNDEVE Slatki i mirisni, nestaće sa stola čim se postave
Neodoljivi i sočni, zamirisaće cela kuća.

ZDRAVI MAFINI Savršeni za doručak ili užinu, a prave se brzo i lako
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.

MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.

MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
- 110 g omekšalog maslaca
- 130 g smeđeg šećera
- 2 jajeta
- 100 ml jogurta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice morske soli
- 3 kašike mleka
- 2 krupnije breskve isečene na kockice
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom mafine da li su pečeni.

STANBEDNA KRIZA TEŠKO POGODILA ŠPANIJU: Hiljade ljudi na ulicama Madrida zbog visokih troškova (FOTO)

VOJVODA ĐUJIĆ O ITALIJANIMA: Spasavali su srpska sela, koristio sam njihovu odbojnost prema Nemcima i NDH

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Proverite da li imate posla sa narcisom: Odaju ih ovih 5 znakova, sprečite manipulaciju na vreme

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

PRETVORI ME U KAMEN: Šako Polumenta emotivnim muzičkim obraćanjem raznežio publiku (FOTO/VIDEO)

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)