MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana
Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 110 g omekšalog maslaca
- 130 g smeđeg šećera
- 2 jajeta
- 100 ml jogurta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice morske soli
- 3 kašike mleka
- 2 krupnije breskve isečene na kockice
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom mafine da li su pečeni.
Možda vas zanima:
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)