MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.

mafini sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 130 g smeđeg šećera
  • 2 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 3 kašike mleka
  • 2 krupnije breskve isečene na kockice

Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom mafine da li su pečeni. 

 

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading