MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 ml jogurta
- 120 ml ulja
- 100 g griza
- 100 g maka
- 150 g brašna
- 30 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 g čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Ulje i jogurt stavite u jednu posudu, pa sjedinite. Dodajte griz i opet sjedinite. Dodajte šećer pa sjedinite. Dodajte mak i vanilin šećer. Promešajte dobro pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Sipajte mleko i sjedinite. U kalup za mafine dodajte papirne kalupe. Izručite smesu. Otopite čokoladu pa po kašiku stavljajte u svaki mafin. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Dekorišite čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAFINI SA JAGODAMA Gotov za pola sata, a topi se u ustima
Fenomenalan desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
ČOKOLADNI MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a savršeni su za dolazak iznenadnih gostiju
Još slađi i ukusniji od klasičnih, bolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI MAFINI Mekani kao duša, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni i slatki, za pravo zadovoljstvo.
MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana
Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
CRNI NUGAT Neodoljivi kolač sa oblandama, poći će vam voda na usta
Fenomenalan desert sa čokoladom i orasima, za sve prilike.
ŽUTO CRNA OBLANDA BOLJA OD KLASIČNE Kolač za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Brzi kolač za prave sladokusce.
GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
KEKS TORTA SA POMORANDŽOM Najlepša jesenja poslastica koja se ne peče, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i neodoljiva, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRAUNI SA JABUKAMA Sočni desert na zdraviji način, a mekan kao pamuk
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa jabukama ćete obožavati.
Komentari (0)