DOMAĆI MLADI SIR Pravi se od 5 sastojaka, a zdraviji i bolji od kupovnog, ovakav do sada niste jeli
Zdraviji i ukusniji od kupovnog, pravićete stalno.

Potrebno je
- 1 l mleka
- 1 kašičica soli
- 20 g putera
- 6 kašika kukuruznog skroba
- 200 g kačkavalja
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, so i kukuruzni skrob, sve izmešajte da ne ostanu grudvice, i zagrejte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje. Pre vrenja, umešajte puter. Dodajte rendani kačkavalj pa mešajte sve vreme, dok ne provri. Zatim kuvajte još pola minuta. Kada smesa postane gusta kao za puding prespite je u silkonski kalup i ostavite sir preko noći u frižideru. Izvadite sir sutradan i secite na parčiće.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)