KUPUS SALATA Ovako je prave u kafani pa je slasna, a većina domaćica pravi baš ovu grešku pa je bezukusna
Ni malo ne zaostaje za onom kafanskom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 glavica kupusa
- so
- ulje
- sirće
- šećer na vrh kašičice
Priprema
Kupus sitno iseckajte pa ga stavite u činiju. Dodajte so i šećer pa rukama izgnječite. Ostavite da odstoji nekoliko minuta. Sipajte ulje pa sirće. Zatim promešajte i posolite.So na kraju je ključna za dobru salatu i to je ono gde domaćice najčešće prave grešku. Nemojte da odmah dodajete so u salatu, a tek onda dodaju sirće i ulje, dovešćete samo do toga da so padne na dno.
Možda vas zanima:
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu
Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.
MARGARIN ILI MASLAC? Razlika i kada je bolje koji da koristite
Margarin i maslac imaju identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
Komentari (0)