SLADOLED OD VANILE Klasik koji miriše na dane detinjstva i budi nostalgiju, a kao onaj iz poslastičarnice
Pravi izbor za vrele letnje dane koji osvežava u trenu.
Potrebno je
- 2 supene kašike šećera
- šolja mleka
- pola kafene kašičice ekstrakta vanile
- pola šolje soli
- led
- kesa sa patent sa zatvaračem (4l)
- kesa sa patent sa zatvaračem (2l)
Priprema
U jednoj posudi promešajte šećer, mleko i ekstrakt vanile. Smesu stavite u manju kesu, i uverite se da je dobro zatvorena. U većoj kesi pomešajte led i so. Zatim, manju kesu stavite u veću. Zatvorite dobro i protresite oko 8 minuta. Hladnom vodom isperite kesu da se spolja uklone ostaci soli. Otvorite kesu i uživajte u desertu.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI SLADOLED OD MALINA Ukusniji i zdraviji od kupovnog, a grčki jogurt mu daje posebnu draž
Pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KOJU VRSTU JABUKA DA IZABERETE? Nije isto da li pravite kompot ili pitu, ovo će vas iznenaditi
Zavisno od poslastice ili deserta koju pravite, nije isto da li ćete da izaberete Zlatni delišes ili Greni Smit.
LETNJI SLATKIŠ Napravite sladoled sa krem bananicama i oduševite ukućane!
Postaće vam omiljena poslastica.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)