SLADOLED OD KOKOSA Savršen letnji desert koji miriše na more i plažu, po receptu bez premca
Ako volite kokos, ovaj sladoled ćete obožavati.
Potrebno je
- 4 šolje punomasnog kokosovog mleka
- pola čaše meda
- 1 + pola kašike čistog vanilinog ekstrakta
Dodaci:
- orašasti plodovi
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte kokosovo mleko (ili krem), med i ekstrakt vanile. Mikserom dobro promešajte sastojke kako bi se stvorila homogena smesa. U nju možete dodati po želji orašaste plodove poput oraha, kikirikija, lešnika… Smesu prebacite u plastičnu kutiju i stavite je u zamrzivač na minimum sat vremena. Servirajte sladoled i uživajte.
Možda vas zanima:
ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)