GASPAĆO Španska hladna čorba od povrća osvežiće vas u trenu, a zamirisaće cela kuća
Čuvena španska čorba oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 2 l kuvanog paradajz soka
- 1 kg svežeg paradajza
- 5 paprika raznih boja
- 2 veća krastavca
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 8-10 crnih maslina
- 1-2 ljute papričice
- sok od 1 limuna
- 40ml maslinovog ulja
- 10ml engleskog sosa
- 10ml balzamiko sirćeta
- so
- biber
- kumin
Priprema:
Paradajz, paprike i krastavac usitnite u blenderu. Dodajte ostale sastojke, prvo kuvani paradajz, pa povrće i limunov sos. Umešajte sos, sirće i začinite. Ostavite čorbu 24 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)