GASPAĆO Španska hladna čorba od povrća osvežiće vas u trenu, a zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Čuvena španska čorba oduševiće i one izbirljive.

gaspaćo čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 l kuvanog paradajz soka
  • 1 kg svežeg paradajza
  • 5 paprika raznih boja
  • 2 veća krastavca
  • 2 glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 8-10 crnih maslina
  • 1-2 ljute papričice
  • sok od 1 limuna
  • 40ml maslinovog ulja
  • 10ml engleskog sosa
  • 10ml balzamiko sirćeta
  • so
  • biber
  • kumin

Priprema:

Paradajz, paprike i krastavac usitnite u blenderu. Dodajte ostale sastojke, prvo kuvani paradajz, pa povrće i limunov sos. Umešajte sos, sirće i začinite. Ostavite čorbu 24 sata u frižideru.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading