GASPAĆO Španska hladna čorba od povrća osvežiće vas u trenu, a zamirisaće cela kuća
Čuvena španska čorba oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 2 l kuvanog paradajz soka
- 1 kg svežeg paradajza
- 5 paprika raznih boja
- 2 veća krastavca
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 8-10 crnih maslina
- 1-2 ljute papričice
- sok od 1 limuna
- 40ml maslinovog ulja
- 10ml engleskog sosa
- 10ml balzamiko sirćeta
- so
- biber
- kumin
Priprema:
Paradajz, paprike i krastavac usitnite u blenderu. Dodajte ostale sastojke, prvo kuvani paradajz, pa povrće i limunov sos. Umešajte sos, sirće i začinite. Ostavite čorbu 24 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)