KREM ČORBA OD TIKVICA Još bolja od klasične, a svaki zalogaj je raj za nepca
Preukusna i lagana, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 1 krompir
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml povrtnog bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so, biber, ulje
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan crni i beli luk. Dodajte na kockice isečene tikvice i krompir, kratko propržite. Sipajte povrtni bujon, začinite solju i biberom, kuvajte dok povrće ne omekša. Skuvanu čorbu izmiksajte štapnim mikserom, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još par minuta.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO NE PIJETE DOVOLJNO VODE Može da bude ozbiljno, zato bolje napunite čašu
Svakodnevna hidratacija neophodna je za pravilno funkcionisanje celog organizma, a premali unos vode može da utiče na zdravlje.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
Komentari (0)