NAJSOČNIJA BAKLAVA SA POMORANDŽAMA Recept pevačice Marije Mikić za desert bez premca
Marija Mikić, pevačica zabavne muzike i nekadašnja učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije" dobrim vokalom i bez skandala gradi svoju karijeru. Supruga i mama dvoje dece, pored talenta za pevanje, dokazala je da ima i zavidne kulinarske veštine. Svi koji su probali ovu sočnu baklavu sa pomorandžama kažu da joj nema ravne.
Alo/Nikola Todorović
Potrebno je
- 450 g kora za baklavu
- 200 g šećera
- 250 g kisele pavlake
- 200 ml ulja
- 4 jaja
- 2 vanilin šećera
- rendana kora jedne pomorandže
Za sirup:
- 500 g šećera
- 300 ml ceđene pomorandže
- 300 ml vode
- korica jedne pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte prvo kore pa ih rasprostrite na poslužavnik da se suše. Od šećera, vode, ceđene pomorandže i korice pomorandže skuvajte sirup. Ostavite da se prohladi. Zasebno u posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte koricu pomorandže, pavlaku, vanilin šećer i ulje. U tu smesu ubacite izdrobljene osušene kore. U podmazan pleh izlijte smesu. Pecite baklavu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrelu baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije sirup i ohladi se pre služenja. Secite na kocke i služite.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)