NAJSOČNIJA BAKLAVA SA POMORANDŽAMA Recept pevačice Marije Mikić za desert bez premca
Marija Mikić, pevačica zabavne muzike i nekadašnja učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije" dobrim vokalom i bez skandala gradi svoju karijeru. Supruga i mama dvoje dece, pored talenta za pevanje, dokazala je da ima i zavidne kulinarske veštine. Svi koji su probali ovu sočnu baklavu sa pomorandžama kažu da joj nema ravne.
Potrebno je
- 450 g kora za baklavu
- 200 g šećera
- 250 g kisele pavlake
- 200 ml ulja
- 4 jaja
- 2 vanilin šećera
- rendana kora jedne pomorandže
Za sirup:
- 500 g šećera
- 300 ml ceđene pomorandže
- 300 ml vode
- korica jedne pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte prvo kore pa ih rasprostrite na poslužavnik da se suše. Od šećera, vode, ceđene pomorandže i korice pomorandže skuvajte sirup. Ostavite da se prohladi. Zasebno u posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte koricu pomorandže, pavlaku, vanilin šećer i ulje. U tu smesu ubacite izdrobljene osušene kore. U podmazan pleh izlijte smesu. Pecite baklavu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrelu baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije sirup i ohladi se pre služenja. Secite na kocke i služite.
Možda vas zanima:
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a nije kisela voda
Dodajte ovaj sastojak umesto kisele vode i uživajte u savršenim palačinkama.
ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
Komentari (0)