NAJSOČNIJA BAKLAVA SA POMORANDŽAMA Recept pevačice Marije Mikić za desert bez premca

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Marija Mikić, pevačica zabavne muzike i nekadašnja učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije" dobrim vokalom i bez skandala gradi svoju karijeru. Supruga i mama dvoje dece, pored talenta za pevanje, dokazala je da ima i zavidne kulinarske veštine. Svi koji su probali ovu sočnu baklavu sa pomorandžama kažu da joj nema ravne.

baklava sa pomorandžama
Shutterstock
baklava sa pomorandžama Alo/Nikola Todorović
 

Potrebno je

  • 450 g kora za baklavu
  • 200 g šećera
  • 250 g kisele pavlake
  • 200 ml ulja
  • 4 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • rendana kora jedne pomorandže

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • 300 ml ceđene pomorandže
  • 300 ml vode
  • korica jedne pomorandže

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte prvo kore pa ih rasprostrite na poslužavnik da se suše. Od šećera, vode, ceđene pomorandže i korice pomorandže skuvajte sirup. Ostavite da se prohladi. Zasebno u posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte koricu pomorandže, pavlaku, vanilin šećer i ulje. U tu smesu ubacite izdrobljene osušene kore. U podmazan pleh izlijte smesu. Pecite baklavu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrelu baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije sirup i ohladi se pre služenja. Secite na kocke i služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading