NAJSOČNIJA BAKLAVA SA POMORANDŽAMA Recept pevačice Marije Mikić za desert bez premca
Marija Mikić, pevačica zabavne muzike i nekadašnja učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije" dobrim vokalom i bez skandala gradi svoju karijeru. Supruga i mama dvoje dece, pored talenta za pevanje, dokazala je da ima i zavidne kulinarske veštine. Svi koji su probali ovu sočnu baklavu sa pomorandžama kažu da joj nema ravne.


Možda vas zanima:

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.
Potrebno je
- 450 g kora za baklavu
- 200 g šećera
- 250 g kisele pavlake
- 200 ml ulja
- 4 jaja
- 2 vanilin šećera
- rendana kora jedne pomorandže
Za sirup:
- 500 g šećera
- 300 ml ceđene pomorandže
- 300 ml vode
- korica jedne pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte prvo kore pa ih rasprostrite na poslužavnik da se suše. Od šećera, vode, ceđene pomorandže i korice pomorandže skuvajte sirup. Ostavite da se prohladi. Zasebno u posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte koricu pomorandže, pavlaku, vanilin šećer i ulje. U tu smesu ubacite izdrobljene osušene kore. U podmazan pleh izlijte smesu. Pecite baklavu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrelu baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije sirup i ohladi se pre služenja. Secite na kocke i služite.

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala
Oprali milione preko Fakulteta primenjenih nauka u Nišu: Osuđeno još troje, evo koje su kazne dobili

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Zbog jedne sitnice jaja pucaju: Dodajte ovu namirnicu u vodu i biće savršena za farbanje i ljuštenje

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

POSNA PALENTA SA POVRĆEM Savršena za doručak, a nikad kremastija
Drugačija i sočna, a savršena za dane posta.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)