KREM SUPA OD PATLIDŽANA Klasik sa drugačijim sastojcima, sipaćete tanjir više
Aromatična i preukusna, pravićete stalno.
![supa od patlidžana](/data/images/2024-08-08/96860_shutterstock-1829873855_f.jpg?timestamp=1723068000)
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 2 glavice luka
- 2 paradajza
- 200 ml pavlake za kuvanje
- začini
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Plavi patlidžan oljuštite, pa ga narežite na ploške. Posolite i prelijte vodom, pa ostavite 10 ak minuta. Luk oljuštite i iseckajte na kockice. Zatim ga kratko propržite na ulju, pa dodajte patlidžan narezan na kockice. Propržite, pa dodajte i oguljen i naseckan paradajz. Začinite pa prelijte sa pola litra vode. Kuvajte sve dok povrće ne omekša. Štapnim mikserom kratko propasirajte, pa nalijte sa 600-700 ml vode. Kuvajte, pa pred kraj dodajte i pavlaku za kuvanje. Prokuvajte još kratko pa služite supu. Prijatno!
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)