KREM SUPA OD GRAŠKA Kremasta i sočna rapsodija ukusa koja krepi organizam u trenu
Sočna čorba oduševiće i one koji ne vole grašak.
Potrebno je
- 500 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 l povrtnog bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte seckani krompir i grašak, pa propržite još par minuta. Sipajte bujon i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta. Sklonite sa vatre i izmiksujte supu štapnim mikserom dok ne postane kremasta. Vratite supu na vatru, dodajte pavlaku i začinite po ukusu. Kuvajte još par minuta i poslužite.
Možda vas zanima:
KREM SUPA OD BROKOLIJA Pravi raj za nepca, sipaćete tanjir više
Ova preukusna krem supa zagrejaće vas u hladnim danima, a osvaja na prvi zalogaj.
MOROVA SUPA OD ŠARGAREPE KOJA ZAUSTAVLJA DIJAREJU Po receptu doktora Ernesta iz 1908. godine
1908.godine u Nemačkoj se pojavila epidemija dijareje. Uglavnom su je dobijala deca i ,nažalost , mnoga su preminula. Pedijatar Ernst More pronašao je rešenje u ovoj supi. Smrtnost se smanjila za 50 posto. Mi vam predstavljamo njegov recept.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)