KREM SUPA OD GRAŠKA Kremasta i sočna rapsodija ukusa koja krepi organizam u trenu
Sočna čorba oduševiće i one koji ne vole grašak.
Potrebno je
- 500 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 l povrtnog bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte seckani krompir i grašak, pa propržite još par minuta. Sipajte bujon i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta. Sklonite sa vatre i izmiksujte supu štapnim mikserom dok ne postane kremasta. Vratite supu na vatru, dodajte pavlaku i začinite po ukusu. Kuvajte još par minuta i poslužite.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)