PASTA SA SPANAĆEM BOLJA NEGO KLASIČNA Italijanski delikates raspametiće i one koji ne vole testeninu

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim.

pasta sa spanaćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g testenine
  • 300 g svežeg spanaća
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 pileća kocka za supu
  • 40 g rendanog parmezana
  • morska so, biber
  • beli luk u prahu
  • kisela pavlaka po želji
  • maslinovo ulje

Priprema:

Skuvajte testeninu po uputstvu sa kesice. Očistite i operite spanać, pa ga ocedite i krupno isecite. Zatim ga propržite u većem tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Pospite belim lukom u prahu. Propržite brašno na zagrejanom maslacu. Dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Umešajte kocku za supu, pa smanjite temperaturu i kuvajte par minuta. Kada se sos zgusne, dodajte parmezan, malo belog luka u prahu i posolite. Gotovu pastu umešajte u spanać. Prelijte bešamel sosom, pa promešajte i služite pastu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading