PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.

pasta karbonara
Shutterstock

Priprema

  • 200 g paste
  • 100 g pančete
  • 2 žumanca
  • 50 g parmezana
  • so, biber
  • peršun
  • maslinovo ulje

Priprema

U posoljenu vodu dodajte pastu pa skuvajte. U jednoj posudi umutite žumanca, so, biber i parmezan. Sve viljuškom sjedinite. Dodajte malo seckanog peršuna pa ostavite sa strane. U zagrejanom tiganju propržite slaninicu, uz neprestano mešanje. Testeninu procedite pa dodajte u tiganj. Zatim, dodajte smesu sa žumancima i parmezanom. Promešajte da se sastojci sjedine pa preručite u činiju. Pospite karbonaru ostatkom seckanog peršuna. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading