PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.
Priprema
- 200 g paste
- 100 g pančete
- 2 žumanca
- 50 g parmezana
- so, biber
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema
U posoljenu vodu dodajte pastu pa skuvajte. U jednoj posudi umutite žumanca, so, biber i parmezan. Sve viljuškom sjedinite. Dodajte malo seckanog peršuna pa ostavite sa strane. U zagrejanom tiganju propržite slaninicu, uz neprestano mešanje. Testeninu procedite pa dodajte u tiganj. Zatim, dodajte smesu sa žumancima i parmezanom. Promešajte da se sastojci sjedine pa preručite u činiju. Pospite karbonaru ostatkom seckanog peršuna. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Donosimo vam originalan italijanski recept
Čuveni italijanski delikates oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
Popularni šef kuva za vas: Remzijeva kremasta karbonara gotova je za samo 10 minuta!
Ako si uvek u trci s vremenom ili vam se jednostavno ne kuvat po ovako lepom vremenui, ovaj recept je prava stvar za vas.
KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
Popularni kulinarski šef s nadimkom "Kralj Karbonare" otkriva recept za najbolju PASTU KARBONARU na svetu!
Kako bi izbegao spekulacije o tome kako nastaje savršeno remek-delo italijanske kuhinje, magazin Haute Living je zamolio poznatog njujorškog kuvara Lučana Monosila, zvanog Kralj Karbonare, da otkrije svoj prepoznatljivi recept.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)