TUNA SALATA Savršena za vrele dane i početak Gospojinskog posta, držaće vas sitim a preukusna
Aromatična obrok salata pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 100 g tunjevine
- celer
- zelena salata
- 3 rotkvice
- 1/4 šolje sočiva
- pola avokada
- 2-3 čeri paradajza
Za preliv
- maslinovo ulje
- so
- biber
- balzamiko sirće
Priprema:
Tunjevinu ocedite. Sočivo ocedite. Pomešajte tunjevinu i sočivo pa dodajte seckane rotkvice. Naseckajte na kockice polovinu avokada pa dodajte. Zatim dodajte celer i zelenu salatu. U jednoj posudi pomešajte maslinovo ulje, so, biber i sirće. Ukrasite salatu sa malo badema. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
PAPRIKE SA BELIM LUKOM PO BAKINOM RECEPTU Najlepše od zimnice, a biće gotove očas posla
Sočne a kisele, za one izbirljive.
OČISTITE MIKROTALASNU BRZO I LAKO Trik koji provereno radi, a biće kao nova
Očistite mikrotalasnu rernu uz pomoć samo 1 namirnice, sijaće se kao ogledalo
BOEM TORTA Starinska kremasta poslastica sa lešnicima, ukusa koji se ne zaboravlja
Kraljica svake svečane trpeze, podseća na Reformu ali drugačija i kremasta.
MINESTRONE Italijanski delikates od povrća i testenine koji greje dušu i telo
Krepi dušu i telo, a gotovo začas.
ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Zdrav i ukusan ručak u sočnom spoju povrća sa slaninom
Držaće vas dugo sitim, a krepi organizam u trenu.
TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.
Komentari (0)